Som så många gånger förr så möts Sverige – Tyskland damer i ännu en stor mästerskapsfinal i fotboll, nu i OS-final 2016 i Brasiliens huvudstad Rio de Janeiro. Det här ska bli underbart intressant och kul! Läs vårt speltips längre ner i artikeln.

OS-Guld vore så häftigt!

Tar man OS-Guld är det Sveriges bästa prestation genom tiderna i fotbollssammanhang för damer. Svenskorna har dock ingen rolig tidigare mästerskapsstatistik mot tyskorna. Man möter ett mycket starkt tyskt finallag på fredag så förutsättningarna är tuffaste tänkbara. Sveriges damer har inte klarat av att vinna över Tyskland på mer än 20 år. Men på fredag är det meningen att den trenden ska brytas.

OS–finalen i fotboll för damer mellan Sverige – Tyskland spelas på Maracanã Stadium i Rio fredag 19 augusti 2016 klockan 22.30 svensk tid och sänds på tv-kanalerna TV3, Viasat Fotboll och Viaplay.

Sverige - Tyskland Fotboll Damer i OS-Final 2016

Speltips Sverige – Tyskland

Pia Sundhage och de svenska spelarna har redan överträffat allas förväntningar i OS så här långt. Ärligt talat tror jag inte att de själva ens hade siktet på en final innan turneringen började. Innan OS pratades det visserligen om att siktet var inställt på medalj. Men där och då kändes det som att man skulle vara supernöjd bara man nådde en bronsmatch. Och med tanke på de tuffa matcher som väntade efter gruppspelet kan man inte vara annat än hysteriskt glad och nöjd över vad de presterat i detta OS.

Vem vinner?

Hur kommer då finalmatchen mot Tyskland sluta? Ja ärligt talat kan den nog sluta lite hur som helst. Matchbilden kommer troligtvis se ut som den gjort i Sveriges tidigare matcher där Sverige spelar med en stark defensiv som främsta vapen för att sedan försöka kontra in en eller annan boll. Det som förstås kan störa den matchbilden är om Tyskland lyckas få in ett mål för då måste Sverige gå över till att spela offensivt vilket istället kan öppna upp för tyskorna.

Med tanke på de senaste matcherna som spelats så har vi ett givet spel på matchen Sverige – Tyskland, nämligen hörnspel! I kvartsfinalen mellan USA – Sverige slutade hörnstatistiken 12-3, alltså totalt 15 hörnor. I semin mot Brasilien blev det en liknande hörnstatistik med totalt 14 hörnor, 10 för Brasilien och 4 för Sverige. Och tittar vi på alla damernas fotbollsmatcher som spelats i OS så kan vi snabbt konstatera att det blir väldigt många hörnor, fler än 10, i matcherna oavsett match och matchscenario.

Tipset

Detta leder oss till vårt speltips. Om Sverige lyckas med sin strategi kommer hörnstatistiken säkerligen vara snarlik Sveriges senaste matcher. Men det kommer troligtvis sluta med många hörnor även om matchbilden byter karaktär. Vi är övertygade om att hur än matchscenariot än blir så är vi övertygade om att det likt de flesta OS-matcherna blir många hörnor i matchen, och med många hörnor menar vi här över 10 hörnor.

Vårt speltips blir således Totalt över 10 hörnor i matchen Sverige – Tyskland (OS-final i fotboll för damer) till oddset 1.61 @bet365. För den som vill ta något större risk kan testa att spela på fler än 12 hörnor i matchen till oddset 2.50.