Tufft möte väntar denna fredagkväll när de båda topp sju placerade Premier League lagen Everton – Crystal Palace drabbar samman på Goodison Park i Liverpool kl. 21:00.

Gårdagens speltipsManchester United seger med Zlatan som målskytt gick hem. Idag väntar nya insatser på nytt spel!

Inför Everton – Crystal Palace

Förutsättningarna inför kvällens match är sådana att Everton ligger två placeringar och tre poäng före Crystal Palace i Premier League tabellen på femte respektive sjunde plats. Gemensamt för Everton och Crystal Palace just nu är att deras form är svårbedömda.

Evertons fina inledning bruten och utan mål på de två senaste

Everton inledde Premier League säsongen väldigt starkt då man följde upp den oavgjorda 1-1 debuten mot Tottenham med fyra raka PL-vinster mot i tur och ordning; West Brom 1-2, Stoke 1-0, Sunderland 0-3, Middlesbrough 3-1.

Sedan kändes det som det hände något. Först åkte man på stryk med 0-2 mot Championship laget Norwich i Engelska Ligacupen på egen hemmaplan. Fyra dagar senare åkte man återigen på en förlust, den här gången i Premier League mot femtondeplacerade Bournemouth med 1-0.

Inte ett mål gjort på två matcher mot tveksamt motstånd. Nu har det gått sex dagar till så vi får se om man hittar tillbaka till den fina inledningen man hade?

Crystal Palace till spel efter två raka vinster i PL mot jumbolag

Crystal Palace hade tvärtemot Everton en riktigt jobbig inledning av Premier League då man i de två första matcherna i augusti förlorade mot West Brom 0-1 och Tottenham 1-0.

En lite kul sak i sammanhanget var att dagens kombattanter mötte samma motståndare i sina två första matcher men omvänt om ni hänger med.

Palace spottade upp sig något när man i sin tredje PL-match fick oavgjort mot Bournemouth och därefter fick man börja glänsa i de två efterföljande matcherna.

Första Premier League vinsten för säsongen kom i uddamålssegern mot Middlesbrough 1-2. Vändningen var sedan total när Crystal palace följde upp den segern med en ännu större vinst 4-1 mot nästjumbon Stoke. Och senast nu vann man borta mot jumbon Sunderland i den målrika matchen 2-3.

Tilläggas måste att däremellan de två senaste PL-vinsterna så förlorade man i Engelska Ligacupen mot Southampton.

Spel på antal kort i matchen

Trots oförutsägbar form hos de båda lagen Everton och Crystal Palace tycker jag nog ändå att Everton har övertaget i denna match. Everton har ändå hemmaplan och samtidigt är det svårt att säga hur mycket vikt man ska lägga vid att Palace vunnit nu senast mot två lag längst ner i botten på Premier League.

Det lockar att spela på vinst för Everton till oddset 1,72. Och vem vet, jag kanske ändå gör det till slut? Hörnspel gav jag också upp efter en tids tänkande då statistiken inte så uttalat visar åt vilket håll matchen borde sluta åt när det gäller hörnor. Men jag har letat fram ett spelalternativ som jag finner snäppet intressantare än dessa och det är antal kort i matchen.

Crystal Palace har i alla sina sex spelade Premier League matcher hittills dragit på sig minst 2 gula kort per match. Everton å sin sida har varierat mer i sina förseelser som slutat med kort.

Matchen Everton – Crystal Palace har förutsättningarna för att bli en riktig batalj och jag hoppas den kommer bli sådär härligt jämn och het som man vill se mellan två lag jagandes efter nya poäng nästintill jämsides i Premier League tabellen.

Jag räknar med att det gula kortet kommer synas uppsträckt från domarens hand hela fem gånger eller fler under matchens gång. Sker så, kan en vinst på 2.20 gånger pengarna hämtas ut i helgen.

Speltips: Antal kort i matchen; över 4.5, odds 2.20 @bet365.

Se Viaplay Sport gratis via spelbolaget