Tottenham – Leverkusen möts i Champions League onsdagen den 2 november med matchstart klockan 20:45. Läs vårt speltips med dubbelchans till oddset 1.90 här!

Tottenham – Leverkusen bortavinst eller oavgjort till 1.90!

Blandat resultat

Tottenhams tre inledande matcher i Champions League grupp E har precis som Leverkusens varit av blandad karaktär. Gästerna har tre raka oavgjorda matcher trots två på hemmaplan medan Spurs förlorat sin enda hemma mot Monaco (1-2). I Premier League har det inte heller gått spikrakt sedan den briljanta 2-0 segern före det förra uppehållet och Tottenham har nu gått fem raka matcher utan seger varav fyra kryssats. Blott tre mål framåt där två kommit på straff är också anledning att oroa sig inför den här matchen mot ett vasst Leverkusen som förtjänade segern när lagen möttes i förra omgången.

Leverkusen är starkare just nu

Gästerna mer eller mindre dominerade från start och med chans att sno åt sig andraplatsen i gruppen och bygga vidare på bortasegern mot Wolfsburg (2-1) i lördags, en match som bröt en svit om fyra matcher utan seger (tre förluster). Leverkusen släpper visserligen in en hel del mål men då hemmalaget saknar flytet, intensiteten och rörelsen i sitt spel jämfört med fjolåret (och i matchen mot City) har jag svårt att se gästerna förlorar här.

Tottenham har det svårt framåt

Sett till lagens tidigare resultat och inbördes möte, tillsammans med matchens betydelse i gruppen, lutar det åt ett oavgjort resultat här. Tottenham har dock bekymmer i offensiven utan skadade Harry Kane och med spelare som Christian Eriksen, Son och Erik Lamela ur form och en Vincent Janssen som inte riktigt ser ut att hålla på den här nivån är det läge för gästerna att sno åt sig en viktig seger här. Javier Chicharito Hernandez (33 måll på 49 matcher) har gjort fem mål på sju matcher såhär långt och visade när man möttes senast hur vass han kan vara även om det inte blev några mål den gången, och i Julian Brandt, Hakan Calhanoglu och Kevin Volland finns gott om offensiva kvalitéer för att hitta nätet.

Och försvagade bakåt

Att Spurs spelar sina hemmamatcher på Wembley Stadium (på grund av ombyggnation av White Hart Lane) kan också spela in och något som gästerna, som tagit ledningen i två av treh Champions League-matcher hittills, kanske kan utnyttja då Spurs bara förlorade tre matcher på White Hart Lane förra säsongen. Att mittbacken Toby Alderweireld fortfarande inte är redo för spel borde betyda att Eric Dier går in och vikarierar i mttförsvaret vilket såklart är en försvagning i både försvar och mittfält, något som blir avgörande?

Speltips och matchstart

Speltips: Tottenham – Leverkusen dubbelchans X2, odds 1.90 hos @Bet365.comMatchen Tottenham – Leverkusen startar onsdag 2 november kl. 20.45.

//Ohlsson

Om du istället backar Tottenham hos Unibet får du 200 kr tillbaka om du förlorar!