3-0 har Manchester United att gå på från första mötet med St. Etienne i Europa League’s sextondelsfinal. Zlatan är med i truppen till dagens returmatch som sätter igång klockan 18:00 onsdag 22 februari 2017 och sänds på Kanal 9.

Det är bara två Europa League matcher till som spelas ikväll förutom St. Etienne – Manchester United, resterande tretton sextondelsfinaler spelas imorgon torsdag. Annars är ju den här onsdagen också en viktig Champions League dag med åttondelsfinaler som ska spelas mellan FC Porto – Juventus och Sevilla – Leicester, båda med matchstart kl. 20:45.

Gårdagens målkavalkad

Oj vad många mål vi fick se i gårdagens två Champions League möten. Leverkusen fick stryk hemma mot Atletico Madrid med 2-4 där bortalaget hade fyra olika målskyttar i Niguez, Griezmann, Gameiro och Fernando Torres. Men sex mål i den matchen slogs med råge av den andra matchen för kvällen Manchester City – Monaco som slutade hela 5-3. Det är egentligen helt otroligt att få se 8 mål i en så pass viktig match med två så bra lag på planen samtidigt.

Vi tippade ju att bägge lagen skulle göra mål i matchen så det var i sig ingen överraskning att det speltipset gick in, men inte hade jag kunnat föreställa mig en total målexplosion där City hämtade upp ett 2-3 underläge för att sedan stänka in 3 bollar de sista tjugo minuterna. Falcao för Monaco missade också en straff vid ställningen 1-2. Undrar sa flundra om vi kommer få se något liknande i dag?

United mönstrar bästa truppen

Inför dagens möte St. Etienne – Manchester United hade nog tränaren och spelarna i det franska laget hoppats på att få slippa en viss Zlatan Ibrahimovic men Mourinho lämnar inget åt slumpen så han tog med hattrick hjälten från första mötet förra torsdagen. Inte bara Zlatan av de stora spelarna i laget följer med utan det är bästa möjliga trupp som åkt över till staden Saint-Étienne för att vara beredda på spel på fotbollsarenan Stade Geoffroy-Guichard som rymmer 42 000 åskådare.

Förväntad Man Utd startelva

Man Utd’s Live Blog där man kan följa de senaste uppdateringarna inför matchen St. Etienne – Manchester United så går att läsa att det under gårdagens träning lirades övningar med truppen uppdelade i två gäng vilket skulle kunna tolkas som att Mourinho spelade ihop en eventuell startelva inför matchen mot St. Etienne. De spelare som spelade tillsammans i en grupp innehöll 10 spelarna som kan förväntas starta ikväll; Young, Smalling, Rojo, Darmian, Carrick, Rooney, Lingard, Mkhitaryan, Martial och Rashford. Och den uppställningen känns inte alls främmande för att vi ska få se dem starta matchen tillsammans med någon av målvakterna. Hela Manchester truppen ser ut som följer.

Manchester United truppen

De Gea, O’Hara, Romero; Bailly, Blind, Fosu-Mensah, Rojo, Smalling, Valencia, Young; Carrick, Fellaini, Mata, Mkhitaryan, Pogba, Lingard, Schweinsteiger; Ibrahimovic, Martial, Rashford.

BLGM speltips

Du som såg första mötet mellan Manchester United och St. Etienne förra veckan måste hålla med mig om att T. Etienne faktiskt oroade Man United och höll uppe spelet på ett bra sätt. Särskilt i första halvlek hade fransmännen ett flertal giftiga målchanser som något av dem borde resulterat i ett mål om man bara hade varit tillräckligt effektiva. Istället var det Zlatan som kunde punktera tillställningen först i den 75:e spelminuten med sitt 2-0 mål för att sedan göra ytterligare ett på straff mot slutet av matchen.

Därav tror jag på att St. Etienne definitivt kommer lyckas att åtminstone sätta en balja ikväll då en offensiv är enda vägen att gå för dem. Men det kommer också innebära att Martial och Rashford får tillfällen att utnyttja sin snabbhet i ett mer öppet franskt försvar vilket också borde resultera i ett eller ett par mål framåt för engelsmännen. Båda lagen gör mål spelas till oddset 1.87 hos spelbolaget Unibet!

Få 300 kr Free Bet!

Svenskt Spel och Unibet har kommit överens med varandra i ett exklusivt samarbete om ett unikt erbjudande där du får 300 kronor att spela för helt gratis utan omsättningskrav! Om du registrerar ett konto hos Unibet under den här veckan och anmäler dig till Free Bet erbjudandet här så får du genom att spela 100 kr på någon av söndagens (26 februari) heta fotbollsmatcher; Atletico Madrid – Barcelona i La Liga, Mancester United – Southampton i Ligacupfinalen eller Inter-Roma i Serie A tillgång till ett alldeles gratis spel på odds för 300 kr. Unibet kallar detta för 300 kr Freebet då du inte krävs på något, varken insättning behöver göras för att få pengarna och du har heller inget omsättningskrav på dig om du vinner på ditt 300 kronors spel. Pengarna är dina helt enkelt!


Läs vårt tips för matchen Manchester United – Southampton i Ligacupfinalen (matchstart söndag 26/2 kl. 17:30 och kan ses via gratis live stream hos Unibet)

Läs vårt tips för matchen Inter – Roma (matchstart söndag 26/2 kl. 20:45 och kan ses via gratis live stream hos Unibet)