Spännande möte i La Liga mellan Atletico Madrid – FC Barcelona är att vänta på söndag kl. 16:15. Streama och spela på matchen live och rygga gärna våra speltips!

Det skiljer de båda kombattanterna i matchen Atletico Madrid – FC Barcelona två placeringar och sex poäng i La Liga inför söndagens eftermiddagsmöte till bortalagets fördel. Båda lagen är förstås ute efter La Liga titeln och just nu är det slagläge för Barca som ligger tvåa endast en poäng efter serieledarna Real Madrid som dock har en match mindre spelad. Atletico krigar på från sin fjärde plats där Sevilla klämt sig in mellan de två. Nu är det dags för det tredje mötet mellan dem inom loppet av drygt tre veckor.

Mötet i Copa del Rey den 1/2

Kort tid sedan den 1 februari förlorade Atletico Madrid mot Barcelona i den första semifinalmatchen i Copa del Rey med 1-2 hemma på Vicente Calderón stadion i Madrid. Det blev en match där Suarez satte 0-1 redan i den 7:e minuten och i matchminut 33 utökade Messi på till 0-2. Där och då såg det ut som om Barca skulle köra över hemmalaget, men det var också där och då som Atletico Madrid verkade bestämma sig för att spela riktigt tufft för att störa katalanerna vilket de på sätt och vi lyckades med. Ett par gula kort innan halvleken var över offrade laget för att visa att man tänkte kämpa med näbbar och klor för att komma igen.

Det hettar till ordentligt

I andra reducerade Griezmann till 1-2 och sedan började matchen hetta till riktigt ordentligt på planen. Det blev efter det inga fler mål i matchen men de sista 25 minuterna avslutades med inte mindre än sex utdelade gula kort från domaren, tre var till de bägge lagen. De som synade det gula kortet under matchen i Atletico Madrid var Niguez, Savic, Griezmann, Gabi och Juanfran och i Barcelona fick Neymar, Messi och Mascherano detsamma. Man började ana här hur returen skulle se ut, det var krig!

Fullt krig i returen

En vecka senare tisdagen den 7:e februari var det så dags för returen på Camp Nou. Och mycket riktigt, redan i den 19:e minuten visades det första gula kortet upp för Barca spelaren Roberto. Suarez satte i slutet av första halvlek ett psykologiskt mycket viktigt 1-0 mål. Atletico var nu i andra halvlek tvungen att göra två mål och inte släppa in något för att få till en förlängning. Och nu började det krig som vi anat skulle komma.

Spännande avslutning

Mot slutet av matchen blev det hur spännande som helst när Gameiro först missade en straff i den 80:e minuten för Atletico och strax därefter kvitterade till 1-1 i den 83:e matchminuten. Så dags var det mycket hetlevrade känslor på planen med tjurigt och fult spel som en konsekvens. I andra delades det ut tre röda kort och sex gula, lägg därtill de två gula korten från första halvleken. Totalt fick FC Barcelona fem gula kort och två röda emedan Atletico Madrid fick totalt tre gula och ett rött.

Speltipsen på söndag 26/2

Vi antar att inte känslorna svalnat efter så heta duster med varandra för så kort tid sedan. Nu gick ju Barcelona vinnande ur striden den gången och tog sig därmed till final i Copa del Rey, men det var verkligen på det berömda. Atletico har revansch att utfordra för uttåget ur cupen och jag är ganska övertygad om att det återigen kommer bli en oerhört tuff tillställning i söndagens La Liga möte mellan Atletico Madrid – FC Barcelona.

Synar två spel

Jag väljer att syna två spel på Atletico Madrid – FC Barcelona. Dels lägger jag ett spel på att båda lagen gör mål till oddset 1.76 och sedan kör jag också ett spel på att det blir fler än 3.5 kort för hemmalaget till oddset 1.77.

300 kr gratis erbjudande utan omsättningskrav!

Bägge spelen ovanför är spelade hos Unibet som tillsammans med oss på Svenskt Spel har tagit fram ett exklusivt 300 kr gratis erbjudande för nya kunder på den här matchen. Läs mer här om vårt fantastiska erbjudande tillsammans med Unibet! Glöm inte heller att du kan streama matchen gratis på Unibet när du har registrerat konto där (att registrera konto hos Unibet är också gratis och är väldigt enkelt).

Fler heta matcher med speltips och stream!

Vi har fler matcher att se fram emot denna söndag 26 februari än bara toppmötet Atletico Madrid – FC Barcelona i La Liga som börjar klockan 16:15. Kolla in vårt speltips för höjdaren Manchester United – Southampton som spelar final i Ligacupen. Senare på kvällen bänkar vi oss återigen för dagens tredje höjdarmatch Inter – Roma i Serie A. Många timmars fotbollsunderhållning blir det. Och det bästa med allt är att du dels kan spela på och se alla tre matcherna i direktsändning via live stream hos Unibet (läs mer om hur live stream fungerar här) samt att 300 kronor gratis erbjudandet även gäller just dessa matcher.

Söndagens bästa fotbollsmatcher på live stream:

Kl. 16:15 Atletico Madrid – FC Barcelona (La Liga)
Kl. 17:30 Manchester United – Southampton (Ligacupfinalen)
Kl. 20:45 Inter – Roma (Serie A)