Sevilla har tätkänning i La Liga från sin tredje plats, endast 5 poäng efter serieledarna FC Barcelona. Ikväll möter man ligaåttan Athletic Bilbao och vi har speltipset klart för oss.

Se och spela på dagens möte Sevilla – Athletic Bilbao live stream hos Unibet. Läs gärna mer information om hur live streaming fungerar på Unibet om du känner dig osäker.

11 raka vinstrekar innan sviten bröts

Innan gårdagen hade vi på Svenskt Spel kammat hem 10 raka vinster på våra speltips. Av gårdagens två speltips gick bara ett av dem in, och därmed var den här vinstsviten av rekar över för den här gången. I gårdagens Coppa Italia möte Lazio – Roma satt vinsten som ett smäck med sköna 3.25 gånger pengarna när vår rek ”Varje lag över 1 hörna i varje halvlek” gick in. Fördelningen av hörnor blev 2-4 i hörnor i första halvlek och 5-3 i hörnor i andra. Däremot gick vi bet på att bara ett av lagen skulle göra mål i FA-cup matchen Manchester City – Huddersfield. Matchen slutade 5-1 vilket då betydde att vår fina svit av vinstrekar bröts. Därmed stannade vi på elva raka vilket vi ändå är fullt nöjda med!

Sevilla urstarka hemma

Kvällens hemmalag är något av en doldis bland alla spanska storlag för den icke inbitne fotbollsnörden. Annars är det ju lag som framförallt FC Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid som som brukar nämnas i de riktigt stora sammanhangen. Faktum är att Sevilla har vunnit Europa League tre år i rad och är som regerande EL-mästare nu uppe i kvartsfinal i årets Champions League spel mot regerande Premier League mästarna Leicester. Där har man tagit kommandot med en 2-1 vinst (trots missad straff) i det första mötet med engelsmännen, vi får se vad som händer i returen på King Power Stadium i Leicester om två veckor.

Bibehållen form

I La Liga har Sevilla behållit en fin form över hela säsongen och framförallt är man starka i spelet på egen hemmaplan. På elva hemmamatcher totalt så har Sevilla bara förlorat en och spelat oavgjort i en, resten är vinster. Den enda förlusten kom mot Barca i början av november förra året. Kollar vi de inbördes matcherna mellan Sevilla – Athletic Bilbao där Sevilla spelat på hemmaplan och Athletic Bilbao då förstås lirat på bortaplan, så ser vi att det oftast slutar med vinst för hemmalaget. Inte en förlust är inkasserad på fem möten med dessa förhållanden.

5 senaste Sevilla – Athletic Bilbao

14/4-2016 EL Sevilla Ath. Bilbao 2 : 2
09/1-2016 LL Sevilla Ath. Bilbao 2 : 0
04/4-2015 LL Sevilla Ath. Bilbao 2 : 0
15/12-2013 LL Sevilla Ath. Bilbao 1 : 1
08/4-2013 LL Sevilla Ath. Bilbao 2 : 1

Athletic Bilbao ursvaga borta

Athletic Bilbao har den här säsongen visat sig vara ett riktigt hemmalag som inför de egna hemmafansen ofta spelar mycket bra fotboll. Statistiken visar att man är näst bästa hemmalag i hela La Liga, precis efter Real Madrid. Men lika svårslagna som de är på Estadio San Mamés i Bilbao, lika sårbara är de på bortaplanerna. Där är man inte bättre än fjortonde lag av tjugo i ligan. På de åtta senaste bortamatcherna har man inte vunnit någon av dem utan istället har sex föluster och två oavgjorda inkasserats med den sammanlagda målstatistiken tre gjorda mål och tretton insläppta.

Speltips med oddset 1.67

Du förstår säkert vartåt det här speltipset går, om du läst igenom ovanstående angående Sevilla – Athletic Bilbao. Naturligtvis blir det ett spel på hemmaseger för Sevilla i och med att oddset ligger på fina 1.67 @unibet.

Det enda spelbolaget som levererar högre odds för hemmavinst är betfair (1.70) men då går du miste om att kunna se matchen Sevilla – Athletic Bilbao Live Stream i direktsändning på hemsidan.

Sevilla – Athletic Bilbao Live Stream

Kolla här in Unibet’s reklam i YouTube klippet om att kunna se Sevilla – Athletic Bilbao live stream.