Viktigt möte för Arsenal ikväll i jakten på Champions League. En mycket svår bortamatch väntar för ”Gunners” när man gästar Southampton på St Mary’s Stadium.

Svårtippat

Har försökt vända och vrida på den här matchen flera gånger om för att hitta ett vettigt speltips. Southampton tillhör ett av de sämre lagen i Premier League när det gäller hemmaspelet. 6 vinster, 5 oavgjorda och 5 förluster gör att man endast är 17:e bäst i ligan i sitt spel på hemmaplan. Så var först inne på att köra en rak 2:a på Arsenal med tanke på att de är mer motiverade och har mer att spela för. Det som kan tala för en 2:a är att Southampton blir lite sämre om de tvingas föra matcherna som de gör på sin hemmaplan. Då kan kontringsstarka lag som Arsenal lätt straffa dem. Men när jag spanar in Arsenals facit på bortaplan så är det ingen vidare läsning. 1 vinst och 4 förluster på de 5 senaste där den enda vinsten kommit mot Middlesbrough (1-2). Ni som såg Middlesbrough mot Chelsea i måndags så kunde man se att det fanns mer att önska från den klubben. Annars har man förlorat klart mot Tottenham (2-0), Crystal Palace (3-0), West Bromwich (3-1), Liverpool (3-1). Det är en målskillnad på 4-12 och nu väntar alltså ett svårspelat Southampton. Hm nej vi vågar inte ta ut 2:an i den här matchen.

startbonus bet365

BLGM

Det får istället bli ett måltips där båda lagen gör mål i matchen. Southampton har gått mållösa i 2 raka matcher nu och det är dags för Gabbiadini på topp att hitta nätet igen. Romeu på mitten har hyllats av tränaren som en av de bästa i ligan på sin defensiva position. Han ligger även bakom mycket i anfallen när spelet vänder. Någonting ska Sotton kunna hitta på framåt där Gabbiadini stöttas av Tadic och Boufal. Arsenals offensiv känner vi till sen tidigare och det finns alternativ att välja på framåt med Giroud och Welbeck där förmodligen den sistnämnde startar. Bakom någon av dem kommer Sanchez och Özil spela. Troligtvis väljer Arsene Wenger samma startelva som senast vann över United hemma.

Vårt speltips blir båda lagen gör mål till oddset 1.57 @bet365

Våra övriga speltips 10/5

Finland – Slovenien Hockey-VM

Atletico Madrid – Real Madrid (Champions League semifinal)

Vem Vinner Eurovision Song Contest 2017?