Jäklar i min låda vad spännande kvällens fotbollsmatch Montenegro – Danmark blir. Näst sista VM-kval omgången och lagen står på samma poäng och samma målskillnad inför avgörandet.

Matchstart: Klockan 20:45 torsdag 5 oktober.
TV-kanal:
Eurosport 1

VM-kvalgrupp E

  1. Polen 19 p
  2. Montenegro 16 p
  3. Danmark 16 p
  4. Rumänien 9 p
  5. Armenien 6 p
  6. Kazakstan 2 p

Förutsättningarna

Det kan inte bli mycket mer spänning inför en match en så här. Förutsättningarna är sådana att gruppettan går vidare direkt till Fotbolls-VM i Ryssland nästa sommar. Grupptvåan får hoppas på att vara bland de åtta bästa grupptvåorna utav de nio europeiska VM-kvalgrupperna. Lyckas man med det är det i så fall två playoff matcher (hemma och borta) som väntar mot någon av de andra grupptvåorna.

Just nu är Polen i förarsätet i Grupp E och håller ena handen om biljetten. Polen har begett sig till Armenien för match mot nästjumbon. Bortavinst i den matchen säkrar en direktbiljett till VM endast om det blir oavgjort i matchen Montenegro – Danmark. Så även om Polen vinner ikväll och samtidigt något av lagen Montenegro eller Danmark plockar med sig 3 poäng ikväll så avgörs inte förstaplatsen förrän i sista omgången nästa vecka. Bara föra att visa på hur jämnt det är uppe i toppen av gruppen så ska jag belysa det med ännu ett exempel på scenario som kan uppstå. Låt oss säga att Dannmark vinner ikväll över Montenegro och Polen också förlorar borta mot Armenien. Då är Danmark ny gruppetta på 19 poäng men med bättre målskillnad än Polen. I sådant fall så är faktiskt Danmark mer eller mindre klara för minst playoffspel eftersom Polen och Montenegro möts i sista omgången nästa vecka. Oavgjort i kvällens match mellan Montenegro och Danmark gynnar nog troligen danskarna mest. Danmark avslutar med match hemma mot nuvarande gruppfyran Rumänien.

Speltips

Montenegro är onekligen starka på hemmaplan. Tre vinster och endast en knapp 1-2 förlust mot Polen och målskillnaden på totalt 11-3 i hemmamatcherna. Danmark har dock visat sig vara ett starkt bortalag som förlorade knappt borta mot Polen med 3-2 och även spelade oavgjort mot Rumänien. Både Montenegro och Danmark är inne i en fin form och har båda vunnit sina tre senaste VM-kval matcher. Men jag tycker ändå Danmarks prestationer har varit något vassare. I förrförra matchen slog man gruppledaren Polen med hela 4-0 hemma på Parken i Köpenhamn. Nu senast piskade man till Armenien på bortaplan med 1-4. De två segerorganisatörerna för Danmark under de här två matcherna var Werder Bremen spelaren Thomas Delaney och framförallt Christian Eriksen till vardags i Tottenham. Med dessa båda herrar på mittfältet samtidigt bör skrämma Montenegro åtminstone något kan tyckas. Jag tror på att Danmark fixar 3 poäng ikväll!

Tipset: Danmark vinner över Montenegro till oddset 2.15 @ betsafe!

[table id=22 /]

Läs gärna också:

England – Slovenien VM-Kval Fotboll 5/10

Bolivia – Brasilien live stream VM-Kval Sydamerika

Gratis pizza OnlinePizza