EFL Cup leicester leedsDet är nästan 4 år sen Leicester och Leeds möttes i en tävlingsmatch. Den gången hörde båda lagen till i The Championship. Därefter har Leicester hunnit med att vinna Premier League. Ikväll spelar man mot varandra i åttondelsfinal i EFL Cup. Såhär ser du EFL Cup gratis via live stream. Det är på förhand en väldigt oviss match och vi vet t.ex inte hur mycket Leicester och Leeds kommer rotera i sina startelvor.

Leicester

Leicester har inlett säsongen svagt och valde därför att sparka Craig Shakespeare. Michael Appleton har tagit över tillfälligt som Manager tills man löst frågan. Tränarbytet fick effekt direkt då Leicester vann borta mot Swansea i den förra omgången med 1-2 borta. Eftersom det är viktigare att hänga kvar i Premier League än att gå långt i ligacupen så tror vi att man kommer rotera och vila några av de bättre spelarna. Man har en mycket viktigare match som väntar på Lördag mot Everton i Premier League. Huth R, James M och Silva Ad saknas i hemmalaget.

Leeds

Kommer precis som Leicester kanske inte ställa upp med bästa laget då man är med i toppen av The Championship. Nu vann Leeds borta mot Bristol City senast men faktum är att laget efter en flygande start har 3 raka förluster innan den matchen. Leeds har dessutm lite skadebekymmer. Förutom Caleb Ekuban så ser också Stuart Dallas och Gaetano Berardi ut att missa matchen på grund av dödsfall inom familjen respektive avstängning. Får Leeds till en kanonkväll så kan man kanske rubba Leicester och då känns oddset på en 2:a i den här matchen värt en chansning. Bäst odds på bortaseger mellan Leicester – Leeds hittar du hos Unibet just nu då det ger 6.50 gånger pengarna. Vi tycker att det är ett roligt spel som kan vara värt en liten slant.

Seriöst speltips

Om vi ska vara något förnuftigare i vår analys så tror vi att det här kommer bli en öppen match. Att tippa på något mer trovärdigt som att båda lagen gör mål till fina oddset 1.75 känns mer logiskt. Om det nu är så att båda lagen kommer rotera i sina startelvor och det kommer in spelare på planen så tror vi på anfallsrik fotboll. Det kommer vara många nya som vill ta chansen att visa upp sig och gå för det framåt!

[table id=unibet500 /]

Kvällens matcher i EFL Cup

Såhär ser kvällens matcher ut i EFL Cup där vi bland annat skrivit om ett speltips mellan Swansea och Manchester United.

20:45 Arsenal – Norwich
20:45 Bournemouth – Middlesbrough
20:45 Bristol City – Crystal Palace
20:45 Leicester – Leeds
20:45 Swansea – Manchester United
21:00 Manchester City – Wolves

Det ska bli hyperintressant att se om ettan i The Championship (Wolves) har något att sätta emot ettan i Premier League (City). Många brukar säga att det är tråkigt med engelska ligacupen för att man inte ställer upp med bästa lagen. Vi tycker snarare tvärtom. Det är kul att få se unga lovande spelare som kan vara framtiden för det lag man håller på. Så på så vis är det bra att EFL cup finns.