Kärt barn har många namn. Idag 24 oktober (24/10) möts Swansea – Manchester i Engelska Ligacupen och du kan streama EFL Cup live gratis!

Det är dags för åttondelsfinaler i Ligacupen vilka spelas denna tisdag och imorgon onsdag. Cupen heter också EFL Cup, men det officiella namnet är för tillfället Carabao Cup vilket har med sponsorer att göra.

Matchschemat för åttondelarna ser ut enligt följande:

EFL Cup Onsdag 25:e Oktober

Kl. 20:45 Chelsea FC – Everton FC
Kl. 21:00 Tottenham Hotspur FC – West Ham United FC

EFL Cup Tisdag 24:e Oktober

Kl. 20:45 Arsenal FC – Norwich City FC
Kl. 20:45 AFC Bournemouth – Middlesbrough FC
Kl. 20:45 Bristol City FC – Crystal Palace FC
Kl. 20:45 Leicester City FC – Leeds United FC
Kl. 20:45 Swansea City AFC – Manchester United FC
Kl. 21:00 Manchester City FC – Wolverhampton Wanderers FC

Speltips Swansea – Manchester

Swansea ser ut att få slåss för sin överlevnad i Premier League den här säsongen. Kampen i ligatabellens bottenskikt är stenhård och det är tre av de tjugo lagen som till slut måste vika ner sig när ligasäsongen är slut.

Kamp i botten

För närvarande ligger Swansea på femtonde plats med 8 poäng och är alltså ovanför strecket just nu. Men det kan ändras snabbt då tre av de bakomvarande jagande lagen också står på 8 poäng efter nio spelomgångar.

EFL Cup räddningen

Då är det nog särskilt uppskattande av Swansea fansen att laget tagit sig till dagens åttondelsfinal mot Manchester United. Ytterligare en framgång i EFL Cup ikväll med vinst över United skulle göra så att tränaren Paul Clement kan sitta något säkrare på posten ännu ett tag. Men frågan är om det blir så.

Katastrofalt hemmafacit

Trots fördel av hemmaplan så är hemmafacit i ligaspelet bedrövligt dåligt tyvärr. En vinst och fyra förluster på de fem hemmamatcher man spelat hittills är dessvärre inte särskilt avskräckande för Man United. Å andra sidan vann Swansea nyligen över Huddersfield med 2-0 som ju United fick stryk mot i helgen med 2-1. Så visst finns chansen!

United

Manchester United som är regerande EFL Cup mästare 2016/2017 börjar kännas så där osäkert igen som nästan hela föregående säsong kännetecknades av. Då blev det alldelse för många oavgjorda matcher och en och annan förlust till följd av ett för försiktigt spelupplägg av José Mourinho.

Flygande start

Man rivstartade säsongen på ett lysande sätt med bra spel och en offensiv vi knappt såg röken av för ett år sedan förutom då från Zlatan Ibrahimovic. Men nu var hela laget med på ett annat sätt, tills då för några veckor sedan. Nu känns helt plötsligt formen som bortblåst!

Nedåtgående form

Den vikande formkurvan har till viss del förstås att göra med de många olyckliga skador man fått på nyckelspelare. Framförallt backlinjen och mittfältet har drabbats hårt. Och som om det inte räckte så fick även backklippan Phil Jones kliva av i helgens match mot Huddersfield.

Victor Nilsson Lindelöf

Det roliga i att Victor Nilsson Lindelöf istället fick chansen som inhoppare för den skadade Jones förbyttes tyvärr till ett antiklimax. Detta i och med ett par högst tveksamma, och omdebatterade, ingripanden från svenskens sida. Han var mer eller mindre direkt orsaken till baklängesmål nummer 2 i matchen. Jag hoppas personligen att Lindelöf får chansen med en gång att revanschera sig genom att starta kvällens åttondelsfinal i EFL Cup mot Swansea.

Bekräftade startelvor!

Vi får se tre svenskar från start i dagens åttondelsfinal Swansea – Manchester United. I Swansea spelar målvakten Kristoffer Nordfeldt och backen Martin Olsson. I United startar Victor Lindelöf.

Swansea: Nordfeldt – Rangel, van der Hoorn, Mawson, Olsson – Clucas, Ki, Mesa, Routledge – Ayew, McBurnie.

Manchester United: Romero – Darmian, Lindelöf, Smalling, Blind – Tuanzebe, Herrera, Lingard, McTominay, Martial – Rashford

Oddstipset

Jag tror ändå att Manchester United tar sig samman efter helgens förlust i Premier League. Man bör slå ett Swansea som mestadels spelat väldigt dåligt hittills denna säsong. Favör av hemmaplan verkar åtminstone inte tidigare heller ha gett Swansea någon ytterligare kraft och energi. Så mitt speltips blir seger för bortalaget Manchester United till oddset 1,53 hos bet365!

Unibet erbjudande200 %1500 krHämta Bonus
bet365 erbjudandeSe specifik välkomstbonusHämta Bonus
leovegas erbjudande100 %1000 krHämta Bonus
Betsson erbjudande100 %1000 krHämta Bonus