Älskade engelska cupfotboll! Ikväll 24 oktober är det dags för sex glödheta fotbollsmatcher i den Engelska Ligacupen 2017/2018. Live stream finnes gratis att tillgå för matcherna i Engelska Ligacupen vilket du kan läsa om här!

Dagens Engelska Ligacup matcher (åttondelsfinaler) 24/10 är Arsenal – Norwich, Bournemouth – Middlesbrough, Bristol City – Crystal Palace, Leicester – Leeds, Swansea – Manchester United och Manchester City – Wolverhampton. Alla matcherna har avspark klockan 20:45 förutom den sistnämnda som sparkar igång en kvart senare än de övriga.

Vi har redan skrivit ett par speltips inför kvällens cupmatcher. Det ena handlar om matchen mellan Swansea och Manchester United som förhoppningsvis innehåller svenskt på planen i form av Viktor Nilsson Lindelöf. Bara hoppas i så falla att det går bättre för honom än vad det gjorde för några dagar sedan i Premier League matchen mot Huddersfield. Andra speltipset vi ser intressant spelvärde på är Leicesters möte med Leeds.

Och här ska du nu få ett tredje tips för dagen med spännande spel på Engelska Ligacupen. Vi tar oss an ett riktigt serieledarmöte när Premier League ledarna Manchester City får besök av Championship ledarna Wolves FC!

Speltips Manchester City – Wolves

Manchester City ångar i nuläget på i allra högsta fart. Elva raka vinster i matchsammanhang inklusive spel i Premier League, Champions League och Engelska Ligacupen är otroligt starkt. Senast man fick känna på hur det vara att tappa poäng var i augusti när man mötte Everton i ligapremiären. Pep Guardiola har fått laget dit han vill och de är just nu ’outstanding’ i den engelska fotbollen möjligen tillsammans med ett för tillfället högpresterande Tottenham. Visst ligger Manchester United inklämt mellan de båda i Premier League tabellen men rent formmässigt för stunden så spelar dessa två klubbar bättre fotboll enligt mig.

Medans skytteligaledaren Harry Kane öser in mål för sitt Tottenham så har Manchester City nästan ett halvt fotbollslag som också gör många mål. Inte mindre än fyra City-spelare är bland de tio bästa målskyttarna i Premier League i detta nu. Skytteligatvåan Sergio Aguero ackompanjeras i skytteligatoppen av sina medspelare Gabriel Jesus, Raheem Sterling och Leroy Sané. Det är en fröjd att se dessa fotbollspelare på fotbollsplanen och man hoppas få se dem även i kvällens ligacupfotboll.

Nästan lika omutliga som Manchester City har varit under hösten i Premier League är Wolves i andraligan Championship. Nio segrar, två oavgjorda och två förluster har tagit Wolverhampton Wanderers till toppen av tabellen. Vargarna som de kallas har inte bara ett respektingivande namn utan beter sig verkligen som sådana på planen också. De har hungrigt betvingat i stort sett varenda byte i såväl seriespelet som i den engelska ligacupen så här långt. Wolves började säsongens ligacupresa 2017/2018 två omgångar tidigare än dagens motståndare. Segrar mot Yeovil, Southampton och Bristol Rovers lade grunden för åttondelsfinalen vi ska få bevittna ikväll mellan City och Wolves.

Hörnspel till 1,70

Jag är övertygad om att vi får se många hörnor i matchen Manchester City – Wolverhampton. Bettar på att det blir över 11,5 hörnor och som spelas till 2,15 i odds hos unibet!

[table id=10 /]