Oj oj vilken viktig playoffmatch och härligt speltips vi har tagit fram nu när Sverige – Italien sparkar igång idag 20:45 fredagen den 10 november (10/11). Matchen sänds i Kanal 5 och MAX.

10.00 i Odds och Riskfritt Spel!

Kolla in här vilket spelbolag som erbjuder 10,00 i odds på svensk seger ikväll!

Dessutom får du av ett annat spelbolag ett riskfritt spel på Sverige – Italien värt 500 kr! Spela på Sverige som vinnare och förlorar våra landslagshjältar matchen mot Italien får du pengarna tillbaka!

Sverige – Italien Speltips 10/11

Sverige fick mardrömslottningen när det visade sig att vi lottats mot Italien för att göra upp om en VM-biljett till årets största fotbollsbegivenhet nästa sommar. Eftersom Fotbolls-VM bara genomförs vart fjärde år så är chanserna att få se Sveriges herrlandslag i fotboll spela i ett sådant inte särdeles många under en livstid. För att inte tala om för de svenska landslagsspelare som nu ska försöka spela till sig VM-biljetten. Chanserna att som aktiv fotbollsspelare få uppleva något Fotbolls-VM på plats i landslagströjan är extremt få.

Rysarmatcher för biljett till Ryssland

Nu är vi nära! Men ändå så långt borta. Det återstår två ”tunga” och nervkittlande matcher mot stornationen Italien för att sålla bort ett fotbollsgäng och välkomna det andra till VM i Ryssland. Visst har vi slagit dem förr men vi har också förlorat ett antal viktiga matcher mot dem genom historien. Så vi får vara förberedda på ett stentufft möte ikväll där Italien nog kommer göra allt för att hålla siffrorna nere. Ett oavgjort resultat ikväll skulle passa dem som handen i handsken inför måndagens returmatch i Italien.

Sverige till playoff

Sverige förtjänade den här playoff matchen mot Italien genom att komma tvåa i sin VM-kvalgrupp. Frankrike kunde vi till slut inte rå på som med 4 poängs marginal vann gruppen. Men i kampen om andraplatsen med Nederländerna blev en riktig rysare nästan in i det sista. Som ni säkert kommer ihåg så gjorde det ingenting att Sverige förlorade den sista kvalmatchen mot just Nederländerna då det skiljde alltför många mål mellan lagen inför mötet.

Många mål krävdes i VM-kvalet

Men det var matchen innan som avgjorde allt till vår fördel i striden om playoff. Vi backar tillbaka drygt en månad. Det var nämligen då som Sverige hade att möta Luxemburg den 7:e oktober på egen hemmaplan. Att göra många mål och släppa in så få som möjligt var taktiken, alltså inte bara att vinna matchen och vara nöjda med det. Och som Sverige lyckades! Det stod 3-0 i halvtid genom mål av Granqvist (1) och Berg (2) och man tänkte att det vore gött att få in åtminstone ett par till i andra.

Bergs målkavalkad

Berg fortsatte sin lyckade målafton genom att göra 4-0, och därmed sitt tredje mål för kvällen, nio minuter in i andra halvlek. Backarna Lustig och Granqvist fyllde på målskörden innan Berg återigen påpassligt var framme och gjorde sitt fjärde mål! Då stod det 7-0 och extasfaktorn var uppnådd! Alla verkade vid det här laget vara nöjda, såväl spelare, förbundskaptenen Janne Andersson som vi svenska fans som tittade på. Men det visade sig inte vara slut där. Toivonen gjorde ett av hans snyggare mål i karriären när han sköt på volley in i mål från ett långt inlägg vilket fastställde slutresultatet till hela 8-0. Detta resultat bäddade för en skön sista match mot Nederländerna där varken poäng eller förlust med några måls marginal var av betydelse. Bara inte Nederländerna gjorde en bragdmatch mot Sverige och öste in mål så skulle det vara lugnt. Och som skönt var blev det som sagt en relativt behaglig match mot Nederländerna i sista kvalmatchen.

Italien då

Italiens herrlandslag i fotboll är alltid svåra att möta. De är ett av de riktigt stora fotbollsnationerna i världen. Fyra gånger har Italien vunnit VM-Guld och två silver har man också spelat hem. Inför playoffmatchen mot Sverige ikväll är laget obesegrat i sina senaste tre matcher. Italien kom tvåa i sin VM-kvalgrupp efter gruppettan Spanien och förlorade faktiskt bara en enda av de 10 kvalmatcherna man spelade. Och den förlusten kom mot just gruppvinnarna Spanien i Madrid. Så bara här får man en föraning om vad som väntar Sverige idag.

Tipset och oddsen

Egna tankar som går i huvudet inför Sverige – Italien är att det finns faktorer som både talar för och emot ett oavgjort resultat ikväll. Italien är känt som världens bästa fotbollsnation att spela defensiv fotboll och att spela på resultat. Inledande oavgjort resultat på bortaplan i dubbelmöten brukar anses vara en god förutsättning för nästkommande hemmamatch.

Sverige gjorde å sin sida totalt mäktiga 26 mål framåt under sina tio VM-kvalmatcher. Och man har samtidigt spelat 9 raka matcher utan ett oavgjort resultat.

Vi hoppas givetvis på svensk seger ikväll men ser ett säkrare spelalternativ i att betta på antal mål i matchen.

Speltips Sverige – Italien 10/11: Under 2,5 mål i matchen till oddset 1,53 @ betfair som har bästa oddset bland de sex spelbolag vi jämfört mellan.

Betfair 1.53 – Bästa oddset och förhöjt odds till 10,00 på svensk seger!
Unibet 1.48 – Sätt in 100 kr, få 500 kr, spela för 600 kr!
ComeOn 1.48 – Få gratis pizza hem till dörren + 400 kr!
Betsson 1.48 – Få två riskfria spel värda 100 kr styck!
Betsafe 1.48 – Dubbla första insättningen!
bet365 1.47 – 0-0 pengarna tillbaka!