Finsk Sisu mot Svenskt Stål! Hockeymatchen mellan Finland – Sverige lördag 11 november (11/11) i Karjala Cup kan vara avgörande för vilket av lagen som vinner turneringen. Nedsläpp klockan 16:30 och matchen sänds i både TV4 och C More (Karjala Cup live stream) Sverige har spelat bra och vunnit sina två inledande matcher. Först blev Sverige – Tjeckien 5-3 och sedan igår slutade Kanada – Sverige 0-2. Finland vann i förrgår mot Ryssland med 3-2 och har två matcher kvar att spela samtidigt som dagens match är Sveriges sista. Inget annat av de övriga fyra deltagande lagen Tjeckien, Kanada, Ryssland eller Schweiz är obesegrade i årets Karjala Cup.

Hatkärlek!

Det här blir något alldeles extra, precis som vanligt när Sverige och Finland möts i hockeylandskamper. Det är de matcherna man ser fram emot allra mest och har säkert att göra med den så kallade hatkärlek många av oss känner för varandra inom sportens värld. Vi älskar varandra som bröder och systrar men tävlingsinstinkten blir på nästan blodigt allvar när vi står öga mot öga mot varandra, dock på ett roligt, spännande och fint sätt enligt mig själv. Det är detta som gör matcherna så roliga att se på och samtidigt så enerverande jobbiga att uppleva när en match inte riktigt går åt det håll man vill.

Speltips Finland – Sverige

Det är inte ofta hockeylandskamperna mellan våra två skandinaviska lag Finland och Sverige brukar resultera i någon större vinst för något av lagen. Men det kan förstås sticka iväg emellanåt. En koll tillbaka på de senaste drabbningarna har två av fem landskamper slutat med 3-målsvinster. Medan två av de fem har slutat med uddamålssegrar. Oavsett hur matcherna slutat så har de alla resulterat i minst 5 mål per match.

Senaste fem mötena:

20/5-2017 Sverige Finland 4 : 1 (Hockey-VM)
30/4-2017 Sverige Finland 2 : 3 (Carlson Hockey Games)
12/2-2017 Sverige Finland 2 : 3 (Sweden Hockey Games)
17/12-2016 Finland Sverige 2 : 4 (Channel One Cup)
6/11-2016 Finland Sverige 4 : 1 (Karjala Cup)

Nu har både Finland och Sverige gjort bra ifrån sig hittills i årets Karjala Cup och infriat alla högt ställda förväntningar. Och nu ställs dessa båda lag alltså mot varandra. Två bra lag i kanonform, räkna med tuffa tag!

Finnarna har fördel av spel på hemmais men Sverige känns starka just nu. Då bör det passa med ett spel (odds) på att vi får bevittna en hel del mål senare i eftermiddag. Särskilt som historiken också talar för att det brukar göras ett gäng mål i våra möten med varandra.

Hockeytipset Finland – Sverige 11/11: Totalt över 4,5 mål i matchen. Odds: 1,80 @ betsafe!

Betsafe är det mest fartfyllda spelbolaget i världen enligt oss på Svenskt Spel! De älskar Hockey, Motorsport, MMA och Virtuell Sport och erbjuder därför massor av betting alternativ inom dessa sporter samt levererar spännande tävlingar och reportage!

Betsafe erbjudande100 % BonusFå 2000 kr!Hämta Bonus

Missa inte heller NHL mötet i Globen ikväll!