Spanien – Ryssland är först ut av de två åttondelsfinaler som ska spelas idag söndag 1 juli 2018 med avspark kl. 16:00. Mötet kan väl bara sluta på ett sätt, med spansk seger? Nja, när det gäller värdländers prestationer i stora mästerskap, som ju ett fotbolls-VM innebär, kan man aldrig räkna bort dem. Ryssland har gjort succé jämfört med vad de flesta trodde för bara ett par veckor sedan. Spanien har samtidigt presterat enligt de högt ställda förväntningarna man hade på sig inför VM. Spännande förutsättningar tycker vi!

Åttondelsfinaler VM 1/7

Så här spelas dagens två åttondelsfinaler:

Kl. 16:00 Spanien – Ryssland
Kl. 20:00 Kroatien – Danmark

Spanien – Ryssland Rek

Våra rekar i gårdagens båda åttondelsfinaler gick bägge hem. Frankrike slog ut Argentina och båda lagen gjorde mål i matchen Uruguay – Portugal. Med nytt friskt kapital i kassan höjer vi därför insatsen något i dagens första VM-match Spanien – Ryssland.

Spanien – Ryssland Rek

Spanien vann visserligen sin grupp men det var inte på ett särskilt övertygande sätt. Bara en 1-0 vinst mot Iran på tre VM-matcher. Tack vare 3-3 mot Portugal och 2-2 mot Marocko tog Spanien de nödvändiga poängen för att vinna gruppen med ytterst knapp marginal. Nu undrar många om det blir islossning mot Ryssland i dagens åttondelsfinal.

Ryssland kom till VM-spel ordentligt nederlagstippade. Men så fel de flesta hade när Ryssland fullkomligt krossade Saudiarabien i VM-premiären med hela 5-0. Denna storseger följdes upp med ännu en urladdning mot Egypten som slutade 3-1 till ryssarna. Efter denna kraftdemonstration av Ryssland togs de ner på jorden igen i den tredje gruppmatchen där Uruguay var överlägsna och vann med 3-0.

Tipset inför matchen blir trots Spanjorernas tveksamma VM-insatser hittills att de tar sig samman och vinner över Ryssland. Oddset för spansk seger ligger just nu på 1.59 hos både Betsson och Betsafe.