Vem som kommer vinner Premier League säsongen 2019/2020 är redan avgjort men vem som tar Champions league platserna är desto mer ovisst. Ikväll kan Chelsea göra det definitivt och se till så att Liverpool får guldet genom att ta poäng av Manchester CIty. Manchester City kommer förmodligen straffas  och bli av med sin Champions League plats. Det gör att det kan räcka att komma på plats 5 i tabellen för att nå CL spel nästa säsong. Vi vet hur viktigt detta är för lagen. Dels för ekonomin och intäkterna men dels för att kunna knyta till sig spelare av världsklass. Alla vill spela i Champions League.

Topplagen i premier league

Leicester har ett klart grepp om en CL plats just nu men laget har knackig form och det tuffaste spelschemat kvar av de lag som slåss om platserna. Manchester United har det bästa spelschemat av topplagen och verkar också ha hittat formen med Pogba tillbaka på planen.Får vi gissa så slutar tabellen såhär:

  1. Liverpool
  2. Manchester City
  3. Chelsea
  4. Manchester United
  5. Leicester
  6. Wolverhampton
  7. Tottenham

Dagens tips Chelsea Manchester City

Igår gick båda våra speltips in där vi satte ett underspel på Newcastle – Aston Villa och en rak etta på Wolverhampton.

Dagens speltips så handlar det om två lag med bra form i Chelsea – Manchester City. Chelsea fick kämpa för att kunna bryta ner Aston Vill och vinna med 2-1 på Villa Park efter mål av Pulisic och Giroud. Manchester City har verkligen rivstartat efter uppehållet och tagit 2 segrar med målskillnaden 8-0. Inbördes möten så har Manchester City 4 segrar och Chelsea 1 seger på de 5 senaste. Fördel Manchester City. City har också mer rutin i sin startelva och en bredare trupp. På Stamford Bridge kan givetvis Chelsea kunna bjuda upp till match. Den här säsongen har man dock inte varit speciellt bra på hemmaplan. Man har varit bättre borta när motståndarna fått öppna upp sig lite. City vet vi försöker spela offensivt oavsett vilket lag de möter. Kevin De Bruyne har varit strålande sista tiden och är en av PL:s bästa spelare. Vårt speltips i denna ovissa tillställning är att det får bli ett överspel. Båga lagen har offensiva kvalitéter och Chelsea har haft problem med försvarsspelet den här säsongen. Därför rekas mer än 2,5 mål i matchen till oddset 1.65 @unibet.