Ikväll gör Manchester United och Liverpool ett nytt försök att spela matchen som blev uppskjuten för 11 dagar sen. Uniteds fans stormade Old Trafford i protest mot ägarna och bland annat Super League.

Uniteds spelschema

Ikväll kan vi räkna med större säkerhet och fullt pådrag för att inte samma sak ska hända igen. Att matchen flyttades gjorde också att ett redan tight spelschema för Manchester United blev ännu tightare. Solskjaer menar på att det tighta spelschemat kan komma att påverka vilka lag som spelar i Champions League nästa säsong. Vi tror att han syftar på att han var tvungen att vila spelare i förra matchen(för 2 dagar sen) för att kunna matcha Liverpool ikväll. Sagt och gjort så blev det så och vi fick se den svenska talangen Elanga debutera för United. Matchen förlorade man dock med 1-2 och det gör att det blir tuffare för Liverpool att nå Champions League.

Liverpool skadedrabbat

Vi skrev ett tidigare speltips inför det här mötet som ni kan läsa mer om här. Formen är fortsatt god på Manchester United även om man roterade friskt mot Leicester. Vi räknar med starkast möjliga startelva här då det här mötet brukar vara stort i ligan oavsett tabellplacering på lagen. Liverpool saknar som bekant flertalet spelare där Gomez, Henderson, Kelleher, Matip, Origi, Van Dijk, Phillips och Davies missar matchen. Manchester United har några på skadelistan i Jones, Martial och James.

Speltipset

Liverpool är i störst poängbehov men formen känns bättre hos hemmalaget. Vårt speltips ändras inte sen den inställda matchen. Vi tror på en öppen historia där båda lagen går för 3 poäng. Båda lagen gör mål rekas till oddset 1.50 @Unibet.

Manchester United – Liverpool har matchstart 21:15 och visas av tv kanalen Viasat Premium och Viaplay. Ikväll får ni heller inte missa den tyska cup-finalen där Emil Forsbergs Leipzig möter Dortmund. Den matchen startar 20:45.

Speltips premier league