Lördagens Premier League möte mellan Tottenham och Liverpool 30/9 blir ett spännande toppmöte som också utgöt vårt speltips för dagen. Båda lagen har presterat stabilt under säsongens inledning och har ännu inte råkat ut för några förluster. Det verkar som om vi kan förvänta oss en intensiv strid på planen, där varken Tottenham eller Liverpool är villiga att släppa några poäng i onödan.

Speltips inför Tottenham – Liverpool

Om vi tar en närmare titt på de senaste matcherna för båda lagen, ser vi att Tottenham senast spelade oavgjort mot Arsenal med resultatet 2-2. Innan det vann de mot Sheffield United med 2-1 och besegrade Burnley med hela 5-2. Dock led de en olycklig förlust mot Fulham i EFL Cup med 2-1 efter förlängning.

Liverpool å andra sidan, har verkligen visat upp sig från sin bästa sida än så länge. Nu senast vann de cupmatchen mot Leicester med 3-1 i EFL Cup. Innan det besegrade de West Ham med 3-1 i Premier League. De tog också en övertygande seger mot LASK med 3-1 i Europa League. Innan det vann de mot Wolves med 3-1, samt besegrade Aston Villa med 3-0.

Jämn inbördes matchhistorik

Om vi tittar på tidigare möten mellan Tottenham och Liverpool, har de varit jämnspelta. I det senaste mötet i Premier League den 30 april 2023 vann Liverpool med 4-3, och i föregående möte i november 2022 vann de med 2-1. Mönstret är ganska tydligt där de tidigare många jämna matcherna och oavgjorda resultaten berättar för oss vad vi kan förvänta oss även idag.

Med tanke på lagen nuvarande form och deras historik av jämna möten verkar det som om en oavgjord match är en mycket realistisk utfall här. Därför tror vi på ett ställningskrig där båda lagen noga försöker undvika att göra misstag, och vi spikar krysset inför matchen till odds 4,0 hos Unibet. Det här kan bli en kul match och samtidigt ett test av både Tottenhams och Liverpools förmåga att hålla sin obesegrade ställning.

Var uppmärksam på att oddsen är korrekta vid tidpunkten för publicering men kan komma att bli ändrade.

Läs även:
Stryktipsförslag v39 med många favoriter på kupongen
ÅbyTravet Lördag 30 September 2023

Fotboll lördag 30 september 2023

Streama fotboll live på Unibet här >>

SVERIGE: Allsvenskan
15:00 Djurgårdens IF – Halmstads BK
17:30 IFK Norrköping – Kalmar FF

ENGLAND: Premier League 
13:30
Aston Villa – Brighton
16:00
Bournemouth – Arsenal
Everton – Luton
Manchester United – Crystal Palace
Newcastle – Burnley
West Ham – Sheffield Utd
Wolves – Manchester City
18:30
Tottenham – Liverpool

FRANKRIKE: Ligue 1 
17:00 Clermont – PSG
21:00 Monaco – Marseille

ITALIEN: Serie A 
15:00 Lecce – Napoli
18:00 Milan – Lazio
20:45 Salernitana – Inter

SPANIEN: La Liga 
14:00 Getafe – Villarreal
16:15 Vallecano – Mallorca
18:30 Girona – Real Madrid
21:00 Real Sociedad – Athletic Bilbao

TYSKLAND: Bundesliga
15:30
Bochum – B.Mönchengladbach
FC Köln – Stuttgart
Heidenheim – Union Berlin
Mainz – Leverkusen
Wolfsburg – Eintracht Frankfurt
18:30
RB Leipzig – Bayern