Madrid derby dags! Alla matcher Atletico Madrid och Real Madrid spelar mot varandra i Lag Liga, Copa del Rey och Champions League benämns som Madrid derby.

Som vanligt kan du se alla Madrid derbyn från La Liga och Copa del Rey i direktsändning via gratis live stream!

FREE STREAMING @ BET365! >>>

Lång Madrid derby historia

Madrid derby matcherna har en kontroversiell historia där långt mycket mer än själva fotbollen präglat mötena mellan Atletico Madrid och Real Madrid. Alltför ofta har ämnen som politik och pengar blandats in och påverkat människorna runt ikring dessa lag på många gånger ett negativt sätt. Men det som kanske har påverkats positivt av detta, med risk för att vara för spontan i min tanke och i mitt skrivande nu, så är det den härliga inramning och storhet som matcherna har i och med rivaliteten. Visst kan en mörkare bakgrundshistoria ibland göra en nutida match både intressantare och mer spännande? Även om man önskar att varje Madrid Derby fått klara sig utan de eventuella girigheter som begåtts.

Sportsliga framgångar

Om vi nu gör ett försök till att åtminstone lite grand bortse från politisk och ekonomisk påverkan på Madrid derbyt och koncentrerar oss på det rent sportsliga så har Real Madrid övertaget historiskt sett. Totalt har 217 Madrid derbyn spelats genom åren och statistiken säger att Real Madrid vunnit 109 av dem, 53 har spelats oavgjort, och Atletico Madrid har 55 vinster. Så med andra ord har Real vunnit nästan exakt dubbelt så många gånger som lokalkonkurrenten Atletico. Sedan finns det ju massor att säga om lagens minnesvärda derbymöten i var och en inom La Liga, Copa del Rey och Champions League. För den som dock vill förkovra sig mer i den biten kan läsa mer om Madrid derby historia på wikipedia här.

Madrid Derby Speltips

Ikväll klockan 20:45 är det avspark när de två Madrid lagen återigen möts i ett nervkittlande och spännande fotbollsderby. Extra intressant är mötet just idag eftersom Atletico Madrid och Real Madrid är precis efter varandra i La Liga tabellen på fjärde respektive tredje plats på exakt samma 23 poäng. Framför dem ligger Valencia på 27 poäng och ytterligare 4 poäng längre fram har vi serieledarna FC Barcelona.

Skadorna hos lagen

På skadefronten ser det helt okej ut för hemmalaget Atletico som bara har tre frågetecken kring lättare skador på Carrasco, Filipe Luis och Koke. Gästande Real har däremot fyra spelare på skadelistan som definitivt inte är tillgängliga för spel. Dessa är Gareth Bale, Mateo Kovacic, Keylor Navas och så tränaren Zinedine Zidane’s son, 19-årige målvakten Luca Zidane. oklart är det även om försvararen Daniel Carvajal kommer till spel. Han har en tid nu varit borta på grund av uppvisade symptom på hjärtproblem.

Madrid derby tipset…

Jag är ganska övertygad om att vi i kvällens Madrid derby får se minst ett mål från vardera lag. Oddset för att båda lagen gör mål ligger i detta nu på 1,70 hos bet365!

[table id=bet365 /]

Läs gärna också:

Speltips Arsenal – Tottenham

Speltips Leicester – Manchester City

Speltips West Bromwich – Chelsea

Speltips Manchester United – Newcastle United

Ännu mer live stream fotboll!

Vi har mängder av matcher i de högsta fotbollsligorna runt om i Europa denna helg som exempelvis La Liga, Bundesliga, Serie A & Ligue 1. Och vi har tidigare skrivit en artikel inför den här helgen 18-19 november om hur du kan titta på alla matcherna gratis via ett spelbolag: Streama Fotboll Live Gratis!