Spännande möte väntar idag på Emirates Stadium när Arsenal tar emot Manchester United. Arsenal var ett tag rejält avhängda i Premier League men sedan segern mot Chelsea 26 december så har laget gått som tåget och avancerat i tabellen. Du kan se mötet på Viaplay och rygga vårt speltips inför matchstart. Arsenal – Manchester United har avspark ikväll 18:30.

Arsenal har kanonform

The Gunners var inne i en riktig svacka innan vändningen kom på Chelsea i slutet av december. 5 vinster och 1 oavgjord på de 6 senaste Premier League matcherna. Arteta hängde löst som manager men gjorde några förändringar i mötet med Chelsea som gett effekt. En anledning är att man gav det unga stjärnskottet Smith Rowe chansen från start. Han arbetar stenhårt och orkar springa i 90 minuter. Han har verkligen hjälpt Arsenal i den höga pressen högt upp i plan att återvinna bollen. Tyvärr är han ett stort frågetecken inför kvällens match då han eventuellt är skadad. Han tillsammans med en rad andra spelare testas sent.

Ceballas, Mari, Odegaard, Rowe, Thierney och Thomas är alla tveksamma till spel. Aubameyang missar matchen pga familjeskäl. Frågan är om alla dessa spelare verkligen är tveksamma till spel eller om det är ett spel som Arteta kör för att försvåra för Solskjaer kring taktiken och laguttagningen. Vi tror att någon eller några lär vara delaktiga i toppmötet med United. Vinner Arsenal ikväll så är man endast 7 poäng efter Manchester United.

Snöplig förlust senast för Manchester United

Absolut ingenting pekade på att Manchester United skulle tappa poäng hemma mot Sheffield United. Toppen mot botten på Old Trafford. Oddsen var skyhöga på bortaseger. Ett tidigt ledningsmål för gästerna gjorde att United fick jaga i underläge. Till slut fick man hål på Sheffield och kvitteringen var ett faktum. Men sedan när gästerna lyckades med ett lite längre anfall och hemmalaget såg tama ut i försvarsspelet satte man 1-2 genom Oliver Burke i den 74:e matchminuten. Därefter lyckades man aldrig få till en kvittering.

Är det inte lite konstigt att vinna över Liverpool i matchen innan och därefter få stryk mot Sheffield United hemma. Detta är en av anledningarna att man älskar Premier League. Det finns aldrig några lätta matcher! Nu väntar en ny svår bortamatch mot ett formtoppat Arsenal. Förmodligen var det personligen skönt för Linderlöf att han inte spelade mot Sheffield United. Han lär vara med ikväll då Bailly är skadad och saknas. Williams, Jones och Rojo missar alla matchen. Annars har United en skadefri trupp att tillgå.

Vårt speltips

Vi tror att Manchester United kommer backa hem och försöka stänga ytorna för Arsenal och sedan kontra sönder sin motståndare med Cavani, Rashford, Martial och Fernadez. Det gör att man förmodligen börjar matchen väldigt lågt. I de 4 senaste mötena lagen sinns emellan så har det blivit 2 mål eller mindre i mötena.

Vårt speltips blir mindre än 2.5 mål i matchen mellan Arsenal – Manchester United till oddset 2.02 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras).

Hur tror ni kvällens möte mellan Arsenal – Manchester United slutar?

Vi har tidigare skrivit om det här mötet lagen emellan. Är ni sugna på lite historik så spana in länkarna nedan!

Speltips 1/1: Arsenal – Manchester United Premier League

Speltips inför Manchester United – Arsenal 30/9

Speltips inför Arsenal – Manchester United 10/3

Arsenal – Manchester United Stream + Tips FA Cup 25/1

Söndagsspelet Manchester United – Arsenal 29/4

Speltips Arsenal – Manchester United 2/12

Speltips Arsenal – Manchester United

Manchester United – Arsenal 19 November

Manchester United – Arsenal Live Stream

 

Speltips Premier League