Spela och vinn myntsäckar och gratissnurr i två nya videoautomater på Unibets casino från spelutvecklaren Play ‘N Go, nämligen Dawn of Egypt och Riches of Robin. De här två titlarna har vi underhållits av om och om igen i timmar! Dessa spel är genomsyrade av genomtänkta bonus- och spelfunktioner med tilltalande teman.

Spela, ha roligt, och vinn

Vi kommer att ge en övergripande beskrivning av hur spelen fungerar. Sedan kommer vi att bryta ner dem i detalj och studera deras bonusfunktionerna och generella spelfunktioner samt hur de kan samverka. För det är ofta en kombination av de två faktorerna som skapar oförglömliga spelsekvenser. Så, låt oss börja att resa tillbaka till en mytomspunnen tid vid civilisationens gryning, nämligen Egypten!

Spelen finns att spela och vinna på hos Unibet här >>

Dawn of Egypt

Denna videoautomat utspelar sig i vad som liknar ett tempel med stora präktiga statyer och väggar täckta av hieroglyfer. Spelet innehåller de symboler för rikedomar och gudomlighet som kobran, skorpionen, skalbaggen, pyramider och givetvis solguden Ra! Dawn of Egypt är klassiskt i sin presentation med 5 rullar, 3 rader och 10 vinstlinjer, men utmanar istället med intressanta free spins, de har nämligen två nivåer! Pyramiderna har en central roll i Egyptens historia och i detta spelet uppgraderas pyramiderna i andra nivån av free spinsen, men mer om det inom kort. Låt oss undersöka samtliga av de olika bonusfunktionerna för spelet är och hur de fungerar.

Dawn of Egypt

Gudarnas Hjul

Den första pyramid symbolen vi kommer att undersöka är spelet scatter-symbol. Tre eller fler scattersymboler aktiverar Gudarnas Hjul där du kan vinna upp till 20 free spins. Under varje free spin kommer Ra använda sina krafter för att uppgradera en av premium-symbolerna till en starkare. Pyramid-symbolen kommer att uppgraderas till en wild-pyramid och fungerar nu även som en wild-symbol.

Om du får minst 2 wild-pyramider under free spins kommer du att aktivera pyramid spins! Wild-pyramiderna kommer då att öppna sig och nummer inuti dem kommer uppenbara sig. Deras sammanlagda mängd är antalet Pyramid-spins du belönas med. Under Pyramid-spinsen kommer symboler fortfarande att uppgraderas med varje snurr, men de kommer att förbli uppgraderade tills slutet av  din pyramid-spins! Om du får två eller fler wild-pyramider under dina pyramid-spins kommer bonusfunktionen att återaktiveras och den kan återaktiveras hur många gånger som helst! Du kan alltså stanna kvar i pyramid-spins så länge turen är på din sida och med varje snurr har du möjlighet att vinna upp till 5000x din insats! Håll tummarna för att Ra är på din sida när du spelar Dawn of Egypt för det kan skapa minnen för livet!

Spelet Dawn of Egypt finns att spela och vinna på hos Unibet här >>

Se här ett videoklipp om hur Dawn of Egypt fungerar:

 

Riches of Robin

Besök sagornas värld och följ med Robin Hood i jakten på rikedomar. I detta spelet hittar du alla de älskvärda karaktärerna som Lille John, Jungfrun Marian, Allan-i-Dalen, Broder Tuck och givetvis, våran pricksäkra hjälte, Robin Hood! Videoautomaten utspelar sig på 5 hjul, 3 rader och har 20 vinstlinjer. Detta spelet är mycket volatilt och har några härliga trick upp i rockärmen, så låt och ta en närmare titt på spelets bonusfunktioner.

Riches of Robin

Myntsäckar och gratissnurr

Spelet involverar myntsäckar i två bonusfunktioner samt i free spinsen. När ett snurr som inte är vinstgivande och 1-3 myntsäckar är närvarande kan Quick Hit aktiveras. Robin Hood kommer då att skjuta ner säckarna och deras innehåll kommer att avslöjas. Varje säck innehåller en av följande:

  • Vanlig myntsäck: belönar upp till 18x din insats
  • Grön ädelsten: belönar 20x din insats
  • Blå ädelsten: belönar 100x din insats
  • Lila ädelsten: belönar 1000x din insats

Den här spelfunktionen kan alltså ta ett förlorande snurr och förändra det till vinstgivande där du kan träffa en jackpott på upp till 1000x insatsen, inte dumt alls!

Heist re-spins

Den andra bonufunktionen som involverar myntsäckarna är Heist re-spins. Den aktiveras när 4 eller fler myntsäckar är genereras med ett snurr. Myntsäckarna låses då fast på sina platser och resterande symboler snurras om, du har tre chanser och varje gång en ny matsäck landar på hjulen kommer du få 3 nya chanser. Heist re-spins kommer att fortsätta tills du får slut på re-spins eller hela skärmen är fylld av myntsäckar. Din vinst kommer att beräknas genom att addera ihop vinsterna från alla säckarna. Detta bonusspelet påminner mycket om den klassiska scenen från Disneys film där Robin och hans vänner stjäl myntsäckarna från prins Charles sovrum. Vi får hoppas att skatteåterbäringen kommer tidigt i år!

Scatter-symbol belönas med free spins

Spelets free spins belönas när scatter-symbolen dyker upp i mitten av hjul 2 och 4. Du vinner då upp till 20 free spins med en vinstmultiplikator av upp till 5x. Varje gång du snurrar fram ytterligare 2 scatter-symboler kommer du att belönas med +2 free spins och +1 vinstmultiplikator upp till maximalt 10x! Free spinsen kommer även att inkludera både Heist re-spins och Quick Hit funktionerna. Vinsterna från dessa kommer att multipliceras med närvarande vinstmultiplikator från free spinsen! Detta är en fantastisk demonstration av hur flera lager av ett och samma spel kan samverka, testa det och se vad du tycker!

Spelet Riches of Robin finns att spela och vinna på hos Unibet här >>

Se här ett videoklipp om hur Riches of Robin fungerar:

 

Spelsammanfattning

Verkar dessa spelen som något för dig? Vi gillar att båda spelautomaterna har mycket att erbjuda. Dawn of Egypt har ett enklare grundspel men utmanar med två nivåer av sina free spins som kan återaktiveras hur många gånger som helst. Riches of Robin sammanflätar istället alla sina bonusar och låter dem spela ut sig tillsammans. Eftersom att de erbjuder så olika spelupplevelser tror vi att det finns något att hitta för varje typ av spelare i deras spelsortiment. Om du är intresserad av att upptäcka fler spel från Play ’N Go vill vi rekommendera: Ring of Odin, Ank of Anubis, Leprechaun Goes Wild och Tome of Madness. Ta dig en titt på spelen hos Unibet, utforska och framförallt ha kul!