Stryktipsförslag till 2018-01-06 med FA-cupen

Det här blir vårt första stryktipsförslag för året 2018. Premier League matcherna har duggat tätt sista tiden och i Onsdags fick vi se säsongens match hittills när Arsenal tog emot Chelsea i ett laddat Londonderby. 2-2 slutade matchen som lika gärna hade kunnat sluta 5-5 då målvakterna var fantastiska. För er som missade matchen så kan ni här se highlights.

PS! Du vet väl att du kan se de hetaste matcherna i FA-cupen via live stream helt utan kostnad? Kolla även in lördagens 2 speltips på Manchester City – Burnley och Norwich – Chelsea.

Kanske har redan årets match 2018 spelats. Arsenal – Chelsea hade allt! När Arsenal kvitterar på övertid trodde man inte Chelsea skulle lyckas vaska fram både ett friläge och ett skott i ribban därefter. Roligt att vi har två möten lagen sinsemellan att se fram emot då de möts i Januari i Carabao Cup (Tidigare Engelska ligacupen). Nog om årets galnaste match. Nu vänder vi istället blickarna mot helgen och FA-cupen. Veckans stryktips ser onekligen svårt ut. Vi räknar med att topplagen kommer rotera efter det tuffa spelschemat som man haft under jul och nyår. Dock har de i dessa tiden starka och breda trupper som borde göra att de klarar av uppgiften väl ändå. Här är veckans 4 säkra matcher på Stryktipset.

Chelsea löser uppgiften

Chelsea har bara förlorat 1 av de 14 senaste matcherna i ligan och är stabila för tillfället. Avståndet upp till Manchester City känns alldeles för långt för att man ens ska behöva fundera på en kamp om titeln. Ska man vinna något den här säsongen så får det bli någon av cuperna. Därför tror vi att man vill ta sig så långt det bara går. FA-cupen känns viktigare än Carabao cup och förmodligen kommer man starta med relativt starkt manskap borta mot Norwich. Norwich är annars inne i en positiv trend nu då man har 3 raka matcher utan förlust. Men mot regerande mästarna i England kommer man väl knappast räcka till? Vi spikar match 1 på Stryktipset där Chelsea får tipset. Tvåa!

Formstarkt Aston Villa på Villa Park

Aston Villa gick knackigt ett tag men har nu tagit två raka segrar mot toppmotstånd i The Championship. Först besegrade man Middlesbrough med 0-1 borta och därefter vann man hemma mot Bristol City med hela 5-0. Stor del i segrarna har Robert Snodgrass haft då han stått för 3 mål. Peterborough ligger för närvarande på en 8:e plats i League One. Alltså en division lägre än The Championship. Hade Peterborough haft hemmaplan hade vi tvekat men inte nu när Aston Villa spelar hemma på Villa Park. Här är man otroligt formstarka. 7 segrar 5 oavgjorda och endast 1 förlust på Villa Park den här säsongen. John Terry och Agbonlahor saknas i Aston Villa men man bör ta sig vidare ändå. Säker etta i match 2!

Manchester City ångar på!

Manchester City gör allt rätt hittills den här säsongen. Vidare i Champions League och obesegrade i Premier League. Pep Guardiola har verkligen fått till en riktig vinstmaskin. Det är inte alltid lätt att värva ihop dyra spelare utan de ska verkligen kunna fungera ihop också. Manchester City har 20 vinster, 2 oavgjorda och 0 förluster den här säsongen. Även om man roterar i truppen så har man kanonspelare på bänken. Burnley gör återigen en fantastisk säsong och ligger just nu som 7:e lag efter topp 6. Burnley hade otur i ligan senast då man tappade 1-1 på övertid i den 94:e minuten till 1-2 förlust mot Liverpool. Så visst kan man störa topplagen när man har en bra dag. Precis som förra säsongen har man en solid defensiv men allt annat än hemmaseger i match 9 på Stryktipset vore dock en sensation. Vi spikar Manchester City hemma på Etihad Stadium. Säker etta i match 9 på Stryktipset.

Watford får tipset i brist på annat

Watford har inte direkt rosat marknaden i Premier League. Efter en okej inledning på säsongen har laget dalat i tabellen och i den jämna tabellen är det nu endast 5 poäng ner till nedflyttningsstrecket. Endast 1 seger på de 9 senaste i ligan. Här har man en chans att vända den negativa trenden då Bristol City från The Championship står för motståndet. Bristol ska dock inte underskattas. Laget ligger just nu 4 i den svåra tabellen. Egentligen finns det en risk för skräll i den här matchen och vi gillar inte att säga det. Men vi tippar etta på Watford i brist på annan säker match på stryktipskupongen. Självklart ska man inte tippa så men när kupongen ser ut som den gör så behöver vi chansa på någon säker och idag får det bli Watford.

Kommentarer om Stryktipset

Såhär års brukar det kunna skrälla. Dels har det en tendens att alltid göra det när det ska spelas FA-cup men även planerna kan vara en anledning till att det ”skrälls”. Vädret kan vara väldigt varierande i England och just nu är en period då det både kan vara sol, regn, blåst och snö. Toppklubbarna har oftast råd att hålla sina planer i gott skick. Ibland byter man ut gräsmattan helt. Men de lite sämre lagen med mindre budget kanske inte har råd att hålla gräsplanerna i lika bra trim. Dåliga fotbollsplaner kan missgynna de lite bättre, mer spelande lagen. Därför kan många lag ”grisa” sig till vinster genom hårt spel och ”långa bollar på Bengt” strategi. Dåliga planer kan även leda till mer fysiskt och fult spel som i sin tur följs av varningar och utvisningar. En annan anledning att det ”skräller” är att lagen i England i lägre divisioner spelar med en sådan energi. Med vilja kommer man långt och kan således rubba de absolut bästa topplagen i England. Detta gör att några av oss älskar den engelska fotbollen lite extra.

stryktipsförslag vecka 01 2018

  • Ingen jackpot den här veckan på tipset
  • FA-cupen brukar alltid innehålla skrällar
  • Se upp för Fulham hemma mot Southampton. Southampton har ingen vidare bra trend just nu och kan få det jobbigt på Craven Cottage.
  • Säkraste matchen anser vi att Manchester City är hemma mot Burnley.

Ja då ses vi på Lördag igen! Nånstans..

Kommentera gärna vårt stryktipsförslag!

Spela EttKryssTvå – Stryktipset hos Betsson

Betsson erbjuder ett litet annorlunda sätt att vinna på stryktipset. Spelbolaget erbjuder alltid utdelning på 10, 11, 12 och 13 rätt. Betsson kallar sitt stryktips för EttKryssTvå. Din vinst kommer bli de odds som summeras för resultaten i 13 matcher.

Stryktipshistoria och Stryket-kuriosa

Stryktipset är en typ av spelform som är megapopulär i Sverige igenkännande för uttrycket tipslördag som infördes i Sverige 1934 och kallas i vardaglig mun för Stryket. Det är en form av sporttipping där man ska välja ut vilka fotbollslag som kommer att vinna i olika matcher i en given omgång. Ursprungligen spelade man på 12 matcher, men idag spelar man på 13 matcher.

Stryktipset infördes av AB Tipstjänst, som var den svenska statens spelbolag fram till 1997. Då slog man ihop de två statliga bolagen Penninglotteriet och Tipstjänst  och bildade Svenska Spel.

Under årens lopp har Stryktipset blivit mycket populärt i Sverige och det har genererat stora summor pengar till idrotten. Det har också blivit en social aktivitet för många svenskar som gillar att spela tillsammans med vänner och kollegor.

I dagens Stryktipset väljer man 1X2, vilket innebär att man väljer antingen hemmaseger (1), oavgjort (X) eller bortaseger (2) för varje match. Om man lyckas pricka in alla 13 matchresultaten vinner man jackpotten, som många gånger kan innebära vinster på flera miljoner kronor.

Unibet erbjudande

500 % bonus - 500 kr

Hämta Bonus
Betway erbjudande

Gratisspel 1000 SEK

Hämta Bonus
NordicBet erbjudande

100 % Bonus - 1000 SEK + 250 kr riskfritt

Hämta Bonus

Betsafe erbjudande

100 % Bonus - 2000 kr

Hämta Bonus

Betsson erbjudande

100 % Bonus - 1000 SEK

Hämta Bonus

Leovegas erbjudande

100 % Bonus - 1000 SEK

Hämta Bonus
Expekt erbjudande

500 % upp till 500 kr

Hämta Bonus